Sterke darmbarrière = Sterke immuniteit.

Sterke darmbarrière = Sterke immuniteit.

Twee derde van de immuuncellen in het lichaam bevinden zich in de darmen. Een goede darmgezondheid is dus een voorwaarde voor een efficiënte afweer tegen virussen en bacteriën. Een goede darmgezondheid staat of valt met een intact darmbarrière. Een goede probiotica helpt daar zeker bij. Onderzoek op muizen heeft dit duidelijk gemaakt, wanneer de muizen…

Lees meer

Zink Methionine

Zink Methionine tegen griep

De belangrijke werking van Vitamine C en Zink Methionine 15mg. De winter is het jaargetijde waarin heel wat mensen last krijgen van verkoudheden, keelontstekingen en allerhande soorten griep. Uit onderzoeken van het Linus Pauling Instituut blijkt dat 95% van de volwassen bevolking geen gebruik maakt van de preventieve en genezende kracht van hoge dosissen vitamine…

Lees meer

Eczeem

eczeem

Kortgezegd is eczeem een ontsteking van de bovenste huidlagen met als gevolg jeuk, roodheid en zwelling. Wist je dat bijna 1 miljoen Nederlanders regelmatig te maken heeft met jeuk en rode, schrale huidplekken? Eczeem is dan ook nummer 4 in de top 10 van chronische aandoeningen in Nederland* en brengt fysieke en mentale klachten met…

Lees meer

Omega 3 en Baby’s Immuunsysteem.

Baby’s Immuunsysteem

In het UMCG wordt baanbrekend onderzoek gedaan naar de relatie van voeding tijdens de zwangerschap en de hersenontwikkeling van de baby. Voor het eerst is er een duidelijk verband gelegd tussen prenatale voeding en de motorische ontwikkeling op 18 maanden. “Kinderen hebben na 1 1/2 jaar een betere spontane motoriek als ze bij de geboorte…

Lees meer

Wat is bronchitis en wat is een longontsteking.

bronchitis

Bij bronchitis zijn de slijmvliezen van de kleine vertakkingen in de longen ontstoken. Hierdoor moet je hoesten en heb je last van slijm. Bronchitis ontstaat doordat je een virus of bacterie inademt waar je allergisch voor bent. De veroorzaker van de ziekte gaat door naar de longen en zorgt daar voor een ontsteking van de…

Lees meer

Hooikoorts – Allergieën

Hooikoorts – Allergieën

Vroeger werd de maand juni ook wel Hooimaand genoemd. In deze maand hadden mensen het meest last van hooikoorts. Vandaar de naam hooikoorts. Tegenwoordig zien we dat hooikoorts klachten veel uitgebreider en veel vroeger zijn. Door de stijgende temperaturen zien we dat de planten en bomen steeds vroeger bloeien, vooral tussen december en september. Sommige…

Lees meer

zon verbrande huid

zon verbrande-huid

Wat moet je doen bij zonnebrand Bedek de verbrande huid met een lichte handdoek of losse kledij. Ga in de schaduw zitten, bij voorkeur binnen. Koel de huid met natte doeken of een zachte douche, vermijd onderkoeling. Dep de huid zachtjes droog. Hoe lang duurt het herstel van een zon verbrande huid? Het duurt 4…

Lees meer

Geïrriteerde huid 

Geïrriteerde-huid

Wat zijn de symptomen van een Geïrriteerde huid? Er zijn allerlei vormen van huidirritaties of huiduitslag maar verschijnselen die passen bij een geïrriteerde huid zijn onder andere: Een jeukende huid, pijn of irritatie op de huid, roodheid van de huid, rode jeukende bultjes, droge huid, schilferige huid, neiging tot krabben, schade aan huid door krabben,…

Lees meer

Zonneallergie

Zonneallergie

Wat is Zonneallergie? Zonneallergie is een allergische reactie van de huid op UV straling. UV- A en B zit in zonlicht, maar ook onder de zonnebank wordt je blootgesteld aan deze ultraviolette straling. Vooral de eerste lente zonnestralen na een langere periode zonder fel zonlicht kunnen zonneallergie veroorzaken. Meestal gebeurt dit op een warme lentedag…

Lees meer

Droge en gescheurde lippen

droge lippen

Droge lippen? De kans is groot dat wanneer het winter is je last van droge lippen hebt. Het koude, gure weer doet de lippen geen goed. Het resultaat: vervelende velletjes op de lippen en soms zelfs scheurtjes. Afgezien van het feit dat het er niet mooi uitziet, kunnen gebarsten lippen pijnlijk zijn. Als reactie ga…

Lees meer