Over ons

Health by Nature BV is formeel opgericht in mei 2019 door Michael Van den Berge (1943) en Tom Willaert (1968) en heeft als voornaamste doel om zoveel mogelijk mensen in staat te stellen kennis te vergaren of te vergroten met betrekking tot het in stand houden van de eigen gezondheid, zowel mentaal als fysiek.

Michael heeft zijn jarenlange ervaring opgebouwd in zijn eigen succesvolle natuurgeneeskundige praktijk na een  studie natuurgeneeskunde aan de Heilpraktiker Universiteit in Bochum (Duitsland) en aan de NWP (Nederlandse Werkgroep voor Praktizijns) in Hilversum. De praktijk werd verkocht in 2015 toen Michael 72 jaar was. Tot op de dag van vandaag neemt Michael deel aan diverse internationale wetenschappelijke colleges om zijn kennis nog verder uit te diepen.

Daarnaast heeft Michael afgelopen jaar vele unieke kruidenblend-recepten ontwikkeld die in productvorm voor vele toepassingen in de webshop terug te vinden zijn.

Tom heeft zijn roots in de financiële wereld in het midden- en kleinbedrijf en is in zijn dagelijkse professionele leven ondernemer, coach en financial engineer voor ondernemers sinds het jaar 2000. Daarvoor had hij een stormachtige en snelle carrière in het bankwezen waar hij diverse managementposities vervulde voor de zakelijke relaties. Pionieren en mensen helpen vanuit de kern is echter een van zijn passies iets wat hij na diverse grote fusies in het bankwezen daar niet meer terug vond. Ook hij doet net zoals Michael niet aan symptoombestrijding maar pakt de kern of oorsprong van het probleem aan.

De eerste ontmoeting tussen Michael en Tom in 2006  is op zichzelf een bijzonder verhaal. Tipje van de sluier oplichtend: Tom ging met z'n gezin "back to the roots" naar Zeeuws Vlaanderen en ging in 2006 wonen op hetzelfde stekje waar Michael als klein kind tot en met de waternoodramp van 1953 woonde... in Ossenisse (Zeeuws Vlaanderen). Op dat stekje bevindt zich een "wagenhuis" (vroeger schuur voor karren) en bracht Michael daar als kind vele uren door om decennia later in datzelfde wagenhuis (inmiddels ingericht als multifunctioneel gebouw met behoud van de oude spangebinten) samen met Tom workshops te geven over het belang van goede voeding en leefstijl. Gekscherend noemen ze die plek nu "the Centre of the Universe". Humor vinden beide heren niet onbelangrijk. Goed voor de weerstand bovendien!

"We helpen iedereen graag op weg naar een optimale gezondheid door “instrumenten” aan te reiken voor een gezonde leefwijze. Dit doen we o.a. middels het organiseren van workshops en kan ook op aanvraag verzorgd worden voor groepen tot maximaal 20-25 personen".

"De uitgekiende samenstelling van onder meer onze eigen unieke kruidenblends, de uitstekende biologische beschikbaarheid, de wetenschappelijke kennis van 44 jaar praktijkervaring op o.a. Orthomoleculair en Fytotherapeutisch gebied van Michael, de ethische normen die we hanteren, de verantwoordelijkheid die we nemen met betrekking tot voedselveiligheid, de nauwkeurigheid en grondigheid waarmee we de zuiverheid van de grondstoffen waarborgen, zijn we in staat om de kennis van Michael te delen met u om u in staat te stellen de regievoering over uw gezondheid mede zelf in de hand te houden naast uw professionele zorgverlener(s".

"Met onze deskundigheid en vanuit onze zelfstandige en onafhankelijke positie zijn wij in staat om grondstoffen en leveranciers te selecteren die aan strenge normen voldoen".

"Dit blijkt uit de diverse strenge normeringen  vanuit (Europese) wet- en regelgeving waarbij  onze producten onder meer voldoen aan de productienomen van FSSC 22000 en GMP+ Feed Safety Assurance. Voor onze kruidentincturen geldt bovendien dat ze voorzien zijn van Bio Certificaat, gecontroleerd door Skal".

"Vanuit deze onafhankelijke positie hebben wij het voordeel alleen samen te werken met Nederlandse bedrijven die aan strenge eisen, wetten en normen voldoen".