Hooikoorts – Allergieën

Hooikoorts – Allergieën


Vroeger werd de maand juni ook wel Hooimaand genoemd. In deze maand hadden mensen het meest last van hooikoorts. Vandaar de naam hooikoorts. Tegenwoordig zien we dat hooikoorts klachten veel uitgebreider en veel vroeger zijn. Door de stijgende temperaturen zien we dat de planten en bomen steeds vroeger bloeien, vooral tussen december en september. Sommige mensen hebben het hele seizoen klachten en anderen hebben alleen last van de graspollen. Hooikoorts is een vorm van Allergische Rhinitis.

Ongeveer 30-35 procent van de Nederlanders heeft last van Hooikoorts- Pollenallergie of Pollinose.

Bekende symptomen:

  • Loopneus.
  • Tranende, jeukende en/of branderige ogen.
  • Niesbuien en of verstopte neus.
  • Slaapproblemen gepaard gaan met concentratie problemen.
  • Hoofpijn / Migraine.
  • Moeheid / lamlendigheid.
  • Door vroegtijdig / preventief maatregel te nemen kan men deze vervelende symptomen voorkomen.

Heelveel mensen hebben baat bij:

Sambucus Blend

3 x dgs 30 dr op een beetje water minsten een halfuur voor of na de maaltijd.  Dit middel is bij alle Hooikoorts / Allergieën te gebruiken.

Eureka Blend

3 x dgs 30 dr op een beetje water minstens een halfuur voor of na de maaltijd. Deze twee middelen Sambucus Blend en Eureka Blend ondersteunen elkaar waardoor de persoon beter slaapt en zich veel energieker voelt.

Head Blend

3 x dgs 30 dr op een beetje water minstens een halfuur voor of na de maaltijd. Dit middel is ondersteunend bij hoofdpijn en of migraine.

Broncho Blend

3 x dgs 30 dr op een beetje water minsten een halfuur voor of na de maaltijd. Dit middel is ondersteunend bij Astmatische aanvallen tijdens allergie / hooikoorts, zo nodig in combinatie met: Potentilla Blend

Potentilla Blend

3 x dgs 30 dr op een beetje water minstens een halfuur voor of na de maaltijd. Dit middel ontspant de thorax waar door er meer zuurstof binnenstroomt tijdens benauwdheid.