zon verbrande-huid

zon verbrande huid

Wat moet je doen bij zonnebrand

Bedek de verbrande huid met een lichte handdoek of losse kledij.
Ga in de schaduw zitten, bij voorkeur binnen.
Koel de huid met natte doeken of een zachte douche, vermijd onderkoeling.
Dep de huid zachtjes droog.

Hoe lang duurt het herstel van een zon verbrande huid?

Het duurt 4 dagen tot de roodheid weg is en dan zal de huid volledig vervellen. Het kan een week duren voordat de verbrande huid weg is. Een 4e graads zonverbranding kan ervoor zorgen dat je naast de symptomen van graad 3 ook blaren op de huid ontwikkelt. Dit kan ook samengaan met een ziek gevoel en/of koorts .Bij deze verschijnselen je huisarts raadplegen.

Is vervellen slecht voor je?

Vervellen is dus heel normaal en gebeurt langzaam, maar altijd. Als je sneller vervelt, betekent het dat de buitenste laag van je huid is beschadigd door bijvoorbeeld de zon. Je huid maakt dan sneller dan normaal nieuwe huidcellen aan om de beschadigde cellen te vervangen.

Kun je sporten met verbrande huid?

Tegenwoordig is het nog steeds moeilijk om algemeen advies te geven over de hervatting van een sport omdat het zal afhangen van waar je bent verbrand en de graad van verbranding evenals je genezing. Zolang de huid niet volledig is genezen, kunnen uw fysieke vermogens enigszins geremd zijn.

Kan je ziek worden als je verbrand bent?

Ziek door verbranding agv zon: Als u een groot deel van uw lichaam heeft verbrand, kunt u er echt ziek van worden. Koorts en koude rillingen, misselijkheid en braken, hartkloppingen en hoofdpijn kunnen het gevolg zijn. Bij deze verschijnselen kunt u het beste contact opnemen met de huisarts.

Je kunt niet zeggen: na zoveel keer verbranden, krijg je huidkanker. Maar elke verbrandingsschade is er eentje." Het grootste risico op melanoom, de agressiefste vorm van huidkanker, is verbranden. Vooral bij jonge kinderen is verbranden het schadelijkst.

 

Heel veel mensen hebben baat tijdens zonnebrand met:

Obvious creme

voor volwassenen, kinderen en baby’s.

Creme meerdermalen daags aanbrengen dit verlicht heel snel de roodheid en vooral het branderig gevoel. Meerdere dagen blijven smeren i v m vervellen van de huid waardoor deze snel hersteld.

Obvious Cream : Ontsmet, verkoeld, verzacht, pijnverzachtend, gaat zwelling tegen.
Deze kun je meerdermalen per dag toepassen bij volwassenen en kinderen (vanaf 10 jaar).

Voor volwassenen die etherische oliën minder verdragen, kinderen jonger dan 10 jaar en baby’s adviseren we de Obvious Cream Kids.