Baby’s Immuunsysteem

Omega 3 en Baby’s Immuunsysteem.

In het UMCG wordt baanbrekend onderzoek gedaan naar de relatie van voeding tijdens de zwangerschap en de hersenontwikkeling van de baby.

Voor het eerst is er een duidelijk verband gelegd tussen prenatale voeding en de motorische ontwikkeling op 18 maanden. “Kinderen hebben na 1 1/2 jaar een betere spontane motoriek als ze bij de geboorte veel vetzuren (Omega3) olie afkomstig van vis in hun bloed hebben. Ze struikelen niet over speeltjes die ze zelf hebben neergelegd en bewegen zich vloeiender, minder houterig”.

In dit onderzoek is de hoeveelheid én soort vetzuren in navelstrengbloed gemeten direct na de geboorte. Transvetzuren zoals die voorkomen in snacks en frieten hebben een negatief effect op de ontwikkeling. De omega-3 vetzuren uit vis en vooral DHA heeft een positief effect op de hersenontwikkeling.
Uit ander onderzoek blijkt dat een extra inname van 100 mg DHA het IQ met 0.13 punten verhoogt. Dit komt overeen met 1 tot 2 porties vette vis per week.

Onze immuniteit is een zeer complex systeem, dat nog lang niet volgroeid is bij de geboorte. En al zeker niet bij te vroeg geboren baby’s.
Dan is enkel het ‘aangeboren immuunsysteem’ al actief, het ‘verworven immuunsysteem’ ontwikkelt gedurende de eerste levensjaren. Het ‘leert’ antilichamen aanmaken en immuuncellen genereren die specifieke virussen en bacteriën herkennen, en dus direct kunnen reageren bij een her-infectie. Het reageert dan veel effectiever, rustiger én goedkoper dan het aangeboren immuunsysteem.

Maar dit lukt enkel in de goede omstandigheden: vaginale geboorte (microflora van moeder meekrijgen, en géén ziekenhuisflora!), veel huidcontact én borstvoeding. En superbelangrijk: voldoende omega 3-vetzuren, die de baby wel via de moeder moet krijgen. Zo niet riskeert het kind een mindere en onevenwichtige immuniteit voor de rest van zijn leven.

Het is zeer belangrijk dat de moeder tijdens de zwangerschap en tijdens borstvoeding voldoende Omega 3 vetzuren gebruikt. Naast de Omega 3 vetzuren is Probiotica essentieel.

krill-olie

3 x dgs 1 caps tijdens de maaltijden. Onze Krill olie is rijk aan omega-3 vetzuren (EPA en DHA)

Omega 3

Vetzuren 3 x dgs 1 caps tijdens de maaltijden. Onze Omega 3 is rijk aan ( EPA en DHA) vetzuren.

Probioticum

3 x dgs 1 caps tussen de maaltijden innemen.