droge lippen

Droge en gescheurde lippen

Droge lippen?

De kans is groot dat wanneer het winter is je last van droge lippen hebt. Het koude, gure weer doet de lippen geen goed. Het resultaat: vervelende velletjes op de lippen en soms zelfs scheurtjes. Afgezien van het feit dat het er niet mooi uitziet, kunnen gebarsten lippen pijnlijk zijn. Als reactie ga je bijna vanzelf aan je lippen likken. En dát moet je nou juist niet doen. Wat dan wel?

Regelmatig insmeren is juist verstandig bij koud weer maar ook tijdens zonnig en winderig weer, lippen zijn extra gevoelig voor kou en droogte omdat ze geen talgklieren bevatten.

Het is wel zo dat sommige lippenbalsems met een smaakje of geurtje irritatie geven. Zo’n lippenbalsem houdt het probleem van droge lippen in stand en dus blijf je smeren.

Wat is een clownsmond?

Een clownsmond herken je aan een rode, schilferige huid rondom de lippen. Het ontstaat door langdurig aan de lippen te likken. De enzymen in het speeksel zorgen ervoor dat de huid uitdroogt. Hiernaast verdampt het water wat in het speeksel zit op de lippen en neemt het tijdens dit proces water uit de lippen mee met als resultaat: nog drogere lippen.

Hoe verzorg ik mijn kapotte of droge mondhoeken?

Droge lippen gaan soms gepaard met kapotte of droge mondhoeken. Ook hier geldt natuurlijk dat het belangrijk is om de mondhoek niet te bevochtigen met speeksel.

Probeer niet te pulken aan velletjes op je lippen. Dat pulken is nog een oorzaak van droge lippen en kloofjes.

 

Velen zweren bij het gebruik van Obvious Cream Kids.

Obvious Cream: Overdag meerdere malen daags goed insmeren plus ’s avonds voor het slapen gaan.

De velletjes aan de lippen niet verwijderen! Dit veroorzaakt namelijk scheurtjes en kloofjes. Het devies is goed insmeren. Bij een clownsmond de huid rondom de lippen en de lippen zelf meerdermalen goed insmeren ook als het euvel is opgelost regelmatig blijven onderhouden.

Ontsmet, verkoelt, verzacht, pijnverzachtend, gaat zwelling tegen.
Voor volwassenen, kinderen en baby’s met kapotte of droge lippen en/of mondhoeken adviseren we enkel de Obvious Cream Kids.