Geïrriteerde-huid

Geïrriteerde huid 

Wat zijn de symptomen van een Geïrriteerde huid?

Er zijn allerlei vormen van huidirritaties of huiduitslag maar verschijnselen die passen bij een geïrriteerde huid zijn onder andere:
Een jeukende huid, pijn of irritatie op de huid, roodheid van de huid, rode jeukende bultjes, droge huid, schilferige huid, neiging tot krabben, schade aan huid door krabben, puistjes op de huid.

Hoe ziet een geïrriteerde huid er uit?

Een geïrriteerde huid kleurt vaak rood. Wellicht zijn er sporen van krabben zichtbaar. En mogelijk zijn er ook bultjes zichtbaar.

Wat is vaak de oorzaak van een rode geïrriteerde huid?

De huid is gevoelig voor veranderingen, zowel van binnenuit als van buitenaf. De oorzaken van huidirritatie die van binnenuit komt zijn bijvoorbeeld:
Hormoonschommelingen of veranderingen, spijsverteringsproblemen, emoties zoals spanningen of zorgen.
Oorzaken van huidirritatie die van buitenaf komt zijn bijvoorbeeld:
Weersinvloeden, airconditioning, centrale verwarming, zeep gebruik, waspoeder, allergie.

Hoe kun je rode geïrriteerde huid voorkomen? Tips!

Drink voldoende. Veel drinken is nodig voor de afvoer van afvalstoffen. Eet gezond. Net als voor zoveel dingen is gezond en evenwichtig eten ook voor de gezondheid van je huid van belang. De doorbloeding van de huid stimuleren. De huid ontvangt zijn voedingsstoffen van binnenuit, namelijk vanuit het bloed. De doorbloeding van je huid stimuleren kan bijvoorbeeld door in beweging te komen of door te douchen met afwisselend warm en koud water. Ook een massage kan bijdragen aan een goede doorbloeding van de huid.
Reinig de huid voldoende. Dat wil niet zeggen dat je flink met zeep aan de slag moet gaan. Zeep verwijdert niet alleen viezigheid, maar tast ook de beschermende laag op de huid aan. Hierdoor droogt de huid sneller uit. Je wassen met enkel water of een zacht zeepvrij product is gezonder voor de huid. Vooral voor kinderen is een zeepvrij product wel zo fijn en zacht voor de huid.

Hoe kun je krabben voorkomen ?

Krabben maakt meestal meer kapot dan dat het helpt. Een rode geïrriteerde huid wordt alleen maar roder en kan beschadigen wanneer je krabt. De jeuk zorgt ervoor dat je graag wilt krabben. Probeer kinderen te leren dat krabben niet goed is. Klop of tik eens zachtjes op je huid in plaats van krabben. Dit helpt vaak ook wat tegen de jeuk en brengt je huid geen schade toe.

Heel veel mensen zeggen dat ze baat hebben bij:

Obvious creme Deze creme gebruik je uitsluitend uitwendig bij volwassenen, kinderen en baby huidjes en baby billetjes i v m luieruitslag.
Obvious creme bevat alleen natuurlijke producten en is vrij van kleurstoffen, dierlijke bestanddelen en conserveringsmiddelen.

 

Obvious Cream : Ontsmet, verkoeld, verzacht, pijnverzachtend, gaat zwelling tegen.
Deze kun je meerdermalen per dag toepassen bij volwassenen en kinderen (vanaf 10 jaar).

Voor volwassenen die etherische oliën minder verdragen, kinderen jonger dan 10 jaar en baby’s adviseren we de Obvious Cream Kids.