jeuk tijdens en of na zwangerschap

Jeuk tijdens en na zwangerschap

Jeuk tijdens de bevalling is heel erg vervelend, niet alleen overdag maar ook tijdens de nacht waardoor de nachtrust ook nog eens verstoord wordt.

Wat is de oorzaak van jeuk tijdens en na de bevalling.

Tijdens en na de bevalling ontstaan er allerlei hormonale veranderingen in het lichaam. Je lever kan door alle hormonale veranderingen minder goed functioneren hierdoor komen er meer galzouten in de bloedbaan en dat kan jeuk veroorzaken op diverse plaatsen. Ongeveer 20% van de vrouwen krijgt tijdens of na de bevalling met een vorm van zwangerschapsjeuk te maken. De jeuk kan de vorm aannemen  van rode, onregelmatige plekken op de buik, die soms als verheven eilandjes op de huid liggen. De jeuk en uitslag kunnen zich uitbreiden naar de dijen, billen, armen, handpalmen en of voetzolen. Soms is het alleen maar jeuk zonder uitslag.

Tips tegen jeuk zwangerschap:

  • Draag katoenen kleding
  • Neem wisselbaden waarbij je eindigt met koud water.
  • Leg koud waterkompressen op de huid.
  • Drink minimaal 2 liter water per dag om beter afvalstoffen af te kunnen voeren
  • Drink geen koffie, zwarte thee ( wel kruiden thee ) ( kamille thee ) alcohol, cacao, suiker en niet roken.

Velen hebben baat bij.

Intestinal Blend 3 x daags 20 – 25 druppels op een beetje water minstens een half uur voor of na het eten. Voor een betere lever functie en het afvoeren van Galzouten.

Solidago Blend 3 x daags 20 – 25 druppels op een beetje water minstens een half uur voor of na het eten. Voor een betere nierfunctie en het afvoeren van de afvalstoffen.

Uitwendig:

Obvious creme voor volwassenen. Dit stilt de jeuk en irritatie bij uitslag en eventueel eczeem. Deze creme kan bij allerlei huid aandoeningen worden toegepast.

Voor de Baby billetjes, huid irritatie, eczeem, Obvious creme voor Kids. Deze creme is ook vrij van chemische middelen, dus puur Natuur.